Foto: Steen Andersen

Det gør ondt!” Ordene kommer distinkt. Med svag fynsk musik mellem intonationerne. Øjnene bekræfter hvert et ord. Det har været smertefuldt for Jan Krossteig at melde haglbøssejagten fra.

”Jeg sendte mail til alle dem, der havde sent invitationer tilbage i august, hvor jeg skrev, at jeg ikke længere går på jagt med haglbøssen.” Det er en beslutsom mand, der taler. Og det har Jan altid været. Konsekvent. Nogle gange er han blevet opfattet som hård. Og det er han måske også, men i så fald også over for sig selv. Sagen med fynske Jan fra Svendborg er nok, at han stiller de samme krav til sine omgivelser, som han stiller til sig selv. Og de er sædvanligvis tårnhøje.

”Jeg havde overvejet det gennem længere tid.”

Jan sidder ved spisebordet i det smukke, lille køkken i privaten med udsigt til sundet og Thurø. Stålsat som altid. Smilende på den der charmerende måde, som gør, at man føler sig set og accepteret. Herfra har han nydt udsigten i snart fire årtier, og herfra har Jans verden gået til de vilde vidder ude på alverdens jagtmarker og til erhvervseventyret, Diana Jagtrejser, som Jan skabte helt tilbage i 1974, og som han stadig sidder i bestyrelsen for. En lokal...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: