Foto: Steen Andersen og Krzysztof Sieniawski samt Roxane 134/Shutterstock

Stop!” Det er ikke et forslag. Det er en ordre. Fra Leonard på firhjulstrækkerens lad til Ralf, der styrer det stærke vogntøj.

”Eland!” konstaterer trackeren på ladet tørt.

”Men det har vi jo slet ikke her,” replicerer Ralf.

Selv på grusvejene er det som at køre off road.

Vi kører videre. Sporet er fra en stor tyr, og det er ikke en time gammelt, kan jeg forstå på den forsatte samtale mellem de to.

Vi kører blot ti minutter længere frem ad hjulsporret langs den udtørrede flodseng, så ser vi atter sporet. Endnu friskere.

Ralf parkerer i skyggen af et akacietræ.

”Du vil gerne jage eland, ikke?”

Jeg blot nikker fra sædet oppe på ladet, tager min riffel, kravler af den kakifarvede safarivogn og presser en patron frem i kammeret på min gamle jagtkammerat i kaliber .375 H&H.

Opladning med Norma Oryx 300gr/19,4 gram i min gamle Blaser R93 i kaliber .375 H&H Mag. Sigtekikkerten er en Leupold VX-5HD med et spænd fra 3-15 ganges forstørrelse og et 56 mm objektiv.

Vi går på foden. Den er så stor og så markant, at selv jeg let kan identificere hvert eneste spor og deltage i konstateringen af, at der faktisk er tale om to...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: