Det er 30 års erfaring og et skarpt øje for detaljen, der er i spil, når konservator Brian Filipsen kaster sit øje på et trofæ, der skal monteres.  Den rutinerede zoologiske konservator arbejder hver dag i sit værksted nær Albertslund og monterer trofæer fra hele verden til glade jægere og andre naturinteresserede.

Foto: Brian Filipsen m.fl.


Springbuk i mørk farvevariant med Brian Filipsen.

”Jeg konserverer ikke fisk eller krybdyr. Ellers er jeg åben for det meste, så længe papirerne er i orden og dyrene lovlige,” fortæller Brian Filipsen fra værkstedet, hvor han er omgivet af dyr og værktøj i et velorganiseret kaos. Han regner med, at små 70 procent af opgaverne kommer fra jægere og blandt dem er den gode, gamle danske råbuk øverst på ønskelisten. Men også dåvildt, kronhjorte, vildsvin, muflon og sikahjorte dukker op med jævne mellemrum. Når en jæger har besluttet at montere en buk, er der en fast procedure fra konservatoren.

”Det vigtigste er, at jægeren har alle delene med, og at skind og opsats er i pæn stand. Det første, jeg beder kunden om, er at læse vores instruks på nettet. Den viser klart, hvordan man skal arbejde med skind og kranie, hvis det skal monteres. Det hele fryses...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: