Når hunden har lært at dutte i hånden, holde om dummyen og gribe dummy med aflevering direkte til hånd. Så skal vi prøve at lægge dummyen på gulvet. Vi holder os stadig fra at kaste dummyen, da dette kan opildne jagtinstinktet og gøre øvelsen for svær.

Vi starter med at have hunden inden foran os, så vi sætter de bedst mulige rammer for succes. Giv et klik idet, at hunden samler dummyen op fra gulvet. Fokus er, at hunden løfter dummyen op. Taber hunden dummyen gør det ikke noget, for det er i øjeblikket at hunden løfter dummyen, at den har udført øvelsen korrekt. Vi har trænet rigtig mange gange, at hunden skal gribe i midten af dummyen. Sker det, at hunden griber i den ene ende, altså ikke i midten, så fejlmelder jeg hunden – altså tager dummyen fra hunden og prøver igen.

Når hunden mestrer at samle op, så forsøger vi, at lave færdige apporter. Hunden er foran dig, du lægger dummyen mellem dig og hunden, så den har direkte retning mod dig. Igen, vi sætter rammerne for mest mulig succes. Du beder hunden samle dummyen op og levere direkte til hånden. Som alle de andre øvelser, så kræver dette rigtig mange gentagelser. Jo flere af de rigtige gentagelser vi laver, desto bredere sti træder vi i hundens hjerne og dermed undgår vi, at hunden tager dummyen og leger med den.

Se de forudgående øvelser her:

Se trin 1 – Håndtarget lærer din hund at aflevere direkte til hånden

Se trin 2 – At holde et fast greb om apport

Se trin 3 – Aflevering til hånd

Se den næste øvelse her:

Se trin 5 – Tilbageløb med afstand