En 49-årig tysk jæger døde sidste uge under et forsøg på at hente en nedlagt bjergged. Jægeren var på jagt i Bad Reichenhall i Oberbayern. Han nedlagde en bjergged og kravlede i bjergene for at samle den døde ged op, da han gled og faldt 60 meter ned på klippen under ham.

Den alvorligt sårede jæger var selv i stand til at ringe og alarmere myndighederne, men de stod overfor en svær opgave. Jægeren var nemlig ikke i stand til at forklare præcist hvor han lå. Redningsmandskabet kom derfor først frem til jægeren efter et stykke tid og akutlægen kunne konstatere at han, på det tidspunkt, var afgået ved døden.

Ulykken vakte opsigt fordi en lignende ulykke fandt sted næsten samme sted sidste år hvilket udløste kritik fra det bayerske jægerforbund mod den forlængede jagttid på bjerggeder i det vanskelige terræn. Jægerforbundet mente, at tragedien kunne have været afværget hvis jagttiden på bjerggeder var blevet forkortet så den ikke lokker jægere ud i det barske terræn på denne årstid.

Den almindelige jagtsæson for bjerggeder er 1. august til 15. januar, men i visse regioner, der er udpeget som skovgenopretningsområder, er jagtsæsonen på bjerggeder og hjorte blevet forlænget for at begrænse skaderne på de små træer. Det har betydet jægere i de sneklædte bjerge til langt ind i vinteren.

Efter ulykken opfordrer de bayerske jagtforbund igen til, at forordningen om forlænget jagttid for bjerggeder, kronvildt og kronvildt ophæves for at undgå sådanne ulykker.

Der er ikke officielle statistikker over jagtulykker om året i Tyskland, men anslået dør mere end 10 jægere hvert år i jagtulykker i Tyskland (350.000 jægere). Tallet en nogenlunde det samme i Frankrig (1,2 mio. jægere) mens tallene i Spanien og Italien er noget højere.