SAKO Danmark er en del af finske SAKO OY, som er ejet af Beretta Holding Group. For halvandet år siden købte Beretta Holding Group RUAG Ammotec koncernen, som blandt andet har de kendte ammunitionsmærker Norma, RWS og Geco.

Det giver derfor god mening at samle både Ammotec Danmark og SAKO Danmark under ét tag, og det er lige præcis planen, fortæller administrerende direktør Søren Stilling Gade.

Administrerende direktør Søren Stilling Gade

Det nye navn bliver Outdoor Enterprise Danmark. Firmaet bliver distributør af blandt andet våben fra SAKO, Tikka og Beretta, lyddæmpere fra Hausken og Ase, optik fra Steiner og Burris og mange forskellige typer ammunition fra blandt andet Norma og SAKO. Faktisk bliver det nye Outdoor Enterprise Danmark distributør af mere end 15 internationalt kendte mærker, hvilket også kommer til udtryk i det nye navn, da man nu ikke længere kun er distributør af våben eller ammunition.

Rent fysisk vil Ammotec og SAKO også blive samlet ét sted, nemlig i Ikast. Det kommer til at ske i løbet af 2023, når man har fået de nødvendige tilladelser til opbevaring af ammunition i de nye lokaler fra politiet.

For Outdoor Enterprise Danmarks kunder, det vil sige jagtforretningerne og deres kunder, så kommer sammenlægningen til at betyde kortere leveringstider, da man nu kan samle flere varer og dermed få samlet en stor nok mængde varer til at sende transporter oftere. Som almindelig jæger kan man derfor i fremtiden regne med ikke at skulle vente særlig længe på produkter fra Outdoor Enterprise Danmarks produktportefølje.

SAKO Danmark er allerede nu på de sociale medier, og den kommunikationskanal har man tænkt sig at gøre mere brug af i fremtiden med Outdoor Enterprise Danmark, men man opgiver dog ikke helt de trykte medier, fortæller Søren Stilling Gade. Mange vil stadig gerne have nogle gode, informative brochurer, som man i ro og mag kan nærstudere derhjemme. Til gengæld giver de elektroniske medier mulighed for at vise præsentationsvideoer og en meget hurtigere nyhedsformidling.

Første gang Outdoor Enterprise Danmark officielt viser flaget, er på den store Gamefair på Brahetrolleborg i denne weekend d. 18-20 august 2023, hvor man har lejet hele bygning 3 til at vise varer fra de mange brands frem.