Projekt Skoven i Skolen 3.0 skydes igang. Det er 15. juni Fonden, Friluftsrådet og Nordea Fonden, der skyder over 7 millioner kroner i projektet, der skal give børn og unge flere oplevelser i naturen.

Projektet består af flere delprojekter, der skal understøtte læring, naturoplevelser og natur kompetencer. Hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund kreds 2, Norbert F. V. Ravnsbæk udtaler: – Det er vigtigt, at børn og unge får naturoplevelser helt ind under huden. Det er gennem denne dannelsesrejse, at de opbygger viden om vores fantastiske danske natur, og inspireres til både at benytte og beskytte naturen på forskellig vis.

Undervisning i det blå

Skoven i Skolen 3.0 skal være med til at inspirere til, at rykke undervisningen ud i det blå samt støtte op om udeskole-bevægelsen og børns naturdannelse. Rent praktisk vil der være fokus på, at videreudvikle den eksisterende hjemmeside, der er tilknyttet projektet. Skoven i Skolens hjemmeside har allerede 1,2 millioner besøgende årligt, hvor det er muligt at finde inspiration til undervisning i det fri. 

Delprojekterne vil have forskellige fokus og være målrettet de forskellige trin i skolesystemet. Der vil blandt andet blive udviklet et spil, der er målrettet eleverne i udskolingen. Samtidig vil der blive udarbejdet 12 forskellige undervisningsforløb for elever i indskolingen og på mellemtrinnet (0.-6. klasse).

Læs også: Eksplosiv vækst i danskere, der søger efter naturoplevelser