Få låsesystemer kommer på højde med Mauser 98, når det gælder popularitet og omdømme. 98’eren er med rette berømt blandt alle våbeninteresserede. Fabriksnye produktioner af 98-rifler har dog ladet vente på sig, hvis man ser bort fra Mausers specielle låse til magnumpatroner som .375 H&H, der kom frem for en årrække siden. Det er mange år siden, at der er lanceret nye rifler i standardkalibre som f.eks. .30-06.

Der er derfor nok mange, som er nysgerrige, når Mauser har taget skridtet fuldt ud og lavet en riffel til standardpatroner. Og det tilmed i to modeller, som henholdsvis hedder Standard Expert og Standard Diplomat.

Hvis jeg har forstået det korrekt, så er det trækvaliteten, som adskiller de to modeller. Man behøver dog ikke at købe en model Diplomat for at få et pænt skæfte. Selv på standardmodellen er der skæfter af meget høj kvalitet. Skæftetræet på model Standard kalder Mauser selv for Grade 5.

Den nye Mauser læner sig designmæssigt op ad de klassiske engelske storvildtrifler.

Mauser 98 Standard Expert

Totallængde: 1150 mm.

Pipelængde: 560 mm.

Vægt: 3,65 kg.

Magasin: 5+1

Skæfte: Valnød, grade 5

Kaliber: 7×57,308, 30-06, 8x57IS og 9,3×62

Pris: 61.700 kr.

Importør: Blaser Group...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: