Håndkikkert med afstandsmåler

Billeder: Bo Bjerregaard og Swarovski

En håndkikkert er i sin grundform ikke et særligt prangende stykke værktøj, og derfor er det tit svært at se præcist, hvor god kvalitet en bestemt kikkert har. Med højere kvalitet følger også højere pris, og i den absolutte top findes østrigske Swarovski.

Her tester vi en af Swarovskis mest avancerede håndkikkerter, EL O-Range 10×42 og ser på, hvad den virkeligt kan præstere.

På testbænken

EL O-Range er med sin stærke orange coating ikke en undseelig kikkert, og den springer øjeblikkeligt i øjnene. De øvrige dele: okularer, bro, justeringsskrue og montager er holdt i sort. Det giver et meget markant udseende, og kikkerten er også designet til at blive set. Ønsker man ikke den skrigende orange farve, så fås den også i grøn; her hedder kikkerten blot EL Range.

Elektronikken i Swarovski
I profil ses puklerne til elektronikken tydeligt.

Rørene er lavet i magnesium og beklædt med en gummikappe. Det er en bundsolid konstruktion, og sammen med den ikke ubetydelige vægt så stoler man på, at kikkerten ikke bare sådan lige går i stykker. Knapperne til afstandsmåleren sidder godt og er gummibeklædte. Montagerne til remmen er enkle og meget stærke....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: