Fra højre mod venstre - Vortex Viper, Sightmark Citadel og Optisan Eve

Foto: Bo Bjerregaard, producenterne (Sightmark, Optisan, Vortex)

Markedet for riffelkikkerter er efterhånden kæmpestort, og der er mange producenter om buddet. Priserne for mærkevareoptik kan være ret høje, men med så mange mindre producenter, er der også gode produkter at finde uden for de store mærker. De dyre kikkerter tilbyder bedre optik og flere features. Det betyder dog ikke, at der ikke er god kvalitet at finde for en lavere pris.

Der er mange anvendelsesområder, man som riffelskytte kan fokusere på: naturligvis er der jagten, men man kan også kigge i retning af langdistanceskydning, PRS eller andre discipliner. Afhængigt af, hvad man gerne vil, så stiller det forskellige krav ikke kun til riflen, men også til optikken. Mange kikkerter vil kunne bruges til flere forskellige ting, men vil ofte være bedre i nogle områder end andre. En all-round kikkert vil næsten altid være et kompromis i forhold til at købe optik, der er specialiseret til et bestemt anvendelsesområde.

Fra højre mod venstre – Vortex Viper, Sightmark Citadel og Optisan Eve

Her har vi testet tre riffelkikkerter fra nogle mindre kendte producenter, der spænder over nogle af de mange anvendelsesmuligheder, man har for sin riffeloptik,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: