Danske jægere på vej til Sverige på bukkejagt den 16. august ser ud til at skulle kigge langt efter årets svenske jagttegn i papirform.

For andet år i træk har Naturvårdsverket i Sverige nemlig klokket i printningen af jagttegn og mere end 220.000 jagttegnsløsere kom ikke med i filen til trykkeriet i tide.

Det betød, at Naturvårdsverket var nødt til at gennemgå samtlige jagttegnsløsere manuelt for at få styr på situationen.

De svenske myndigheder forventer nu at kunne sende jagttegn ud midt i august. Det kan dog være for sent for mange danske bukkejægere, som sætter kurs mod de svenske revirer senest den 15. august.

Jagt i Sverige er forbudt hvis man ikke kan fremvise en gyldigt jagttegn. Der er dog muligt at fremvise en kvittering på, at man har betalt eller printe en foreløbig udgave af Jagttegnet ud fra nettet. Det er også lovligt at have jagttegnet liggende på sin telefon.

Læs også: Licensjagt på bjørne i Sverige

Sidst år var problemet ikke forsinkelser, men at Naturvårdsverket glemte at trykke personnumre på jagttegnene, så samtlige jagttegn måtte trykkes igen.

Svensk jagttegn kan indløses på Naturvårdsverkets hjemmeside. Gå ind under ”Jägerregistret” og opret dig. Du kan derefter betale for jagttegn og downloade en kopi. Kortet koster i år 400 svenske kroner.

Læs også: Svensk brunstjagt med bukkekald