Anorakken er en arktisk opfindelse, som oprindeligt var fremstillet af pelsværk. På inuit hedder den annoraag, som kommer af ordet anore, der betyder vind. Fra midten af 1800-tallet blev bomuld udbredt i blandt andet Grønland, hvorefter anorakkerne langsomt skiftede karakter. Anorakken blev almindelig i USA og Europa en gang i midten af 1950erne.

Den test, du her kan læse resultaterne af, er den mest omfattende, vi nogen sinde har fået udført, og den fylder i sin fulde længe ikke mindre end 57 A4-sider.
Undersøgelsen bygger på en testmatrix, som ikke færre end 150 danske jægere har bidraget til at definere, og vi tør derfor antage, at testresultaterne er stærke og kvalitetssikrede.

Hele testen med underliggende analyser og iagttagelser kan du læse på jvv.dk

God vind.

Claus tester anorakkerne på fire områder: design, kvalitet, features/funktionalitet og pasform.

Testen omfatter:

  1. Chevalier – Setter Chevalite Pro 3L
  2. Deerhunter – Pro Gamekeeper
  3. Huron – Approach
  4. Härkila – Stornoway*
  5. Northern Hunting – Akse*
  6. Ridgeline – Monsoon
  7. Swazi – Tahr XP

De to anorakker markeret med * adskiller sig fra de andre ved, at de ud over en vind- og vandtæt membran også er udstyret med en type fór eller stof mellem membran og kroppen.

Testområder

For at have et fornuftigt grundlag for hvordan jeg skal vægte de forskellige områder, laver jeg en kort undersøgelse med følgende syv spørgsmål.

  1. Hvor vigtig er det, at anorakkens design er godt? (Der er nok lommer. Lommer er placeret hensigtsmæssigt, og de er store nok. Hætte kan tages af. Anorak dækker...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: