Foto: Photowind, J Gade, Grezova Olga og Anna Gratys/Shutterstock

Rød snebær (Symphoricarpos × chenaultii) – der ikke skal forveksles med den lidt anderledes og mere almindelige, hvide snebær (S. albus) – er for nogle, en varm kartoffel i vildtplejesammenhæng. Det skyldes, at planten har nogle åbenlyse fordele, som der ikke rigtig er andre planter, der kan matche, hvilket har betydet, at rød snebær altid har været meget anvendt i vildtplantninger. Dog er rød snebær ikke hjemmehørende i den danske natur, og i den tid, hvor man har været opmærksom på problematikken omkring invasive arter, har rød snebær været ret udskældt af den mere politisk korrekte del af de naturplejeinteresserede.

Lovligt eller ej.

Fakta er dog, at det er fuldt lovligt at plante rød snebær, men at der selvfølgelig er nogle overvejelser, man bør gøre sig, inden man kaster sig ud i at plante rød snebær. For hjælper man overhovedet naturen ved at plante noget, der ikke er naturligt, og rummer det konkrete planteprojekt en risiko for, at den ikke-hjemmehørende plante fortrænger noget eksisterende, der er hjemmehørende?

En hybrid

Rød snebær er, som det latinske navn antyder, en fremavlet krydsning af to arter – S....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: