Foto: Esben Madsen

I højt tempo arbejder jeg mig op gennem den stenede slugt, over store sten og gennem det rislende kildevand. De seneste uger i bjergene har fjernet de fleste af mine overflødige kilo, og kroppen har efterhånden vænnet sig til den tynde luft. Fysikken er endelig, hvor den skal være, og jeg er fuld af motivation. Klokken er blot tre om morgenen, men pandelampen ligger stadig begravet i rygsækken, for fuldmånen skinner kraftigt fra en skyfri himmel. Målet med mit natte-renderi er en bjergtop i 3000 meters højde, og jeg skal helst nå frem, inden morgensolen vil få luften til at stige og afsløre min fremfærd.

Med spottingscopet kunne vi flere dage i streg se den store hjort i det fjerne.

Alene efter hjorten

Colorado

Areal: 269.837 km² (6 gange større end Danmark)

Indbyggertal: 5.6 mio.

Antal jægere: ca. 400.000

Hver aften og morgen i en uge har vi gennem spottingscopet kunnet se en stor wapiti-hjort trække ud på en isoleret bjergtop sammen med en mindre gruppe hinder. Selv på flere kilometers afstand har der ikke været nogen tvivl om, at han er en ældre herre.

En forcering af terrænet mellem hjorten og vores minimalistiske teltlejr har imidlertid virket så uoverskuelig, at jeg og mine to...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: