Det er længe siden, at Miroku kom med en haglbøsse med sideplader. Så vidt jeg husker, har de ikke produceret nogen, siden Miroku lavede model SP-120, som var en væsentligt dyrere bøsse end denne Miroku MK11.

For dem, der ikke måtte være bekendt med det, så skal jeg skynde mig at uddybe forskellen på sideplader og sidelåse. På overfladen ligner de hinanden. Sidepladerne er en efterligning af sidelåse. Sidelåse er plader, som bærer en låsemekanisme inde bag ved pladerne. En sideplade er en ren pynteplade, som ingen nyttefunktion har. Man kunne godt kalde dem for en fattigmandssidelås. Den ægte sidelåskonstruktion er væsentligt dyrere end den bokslås, der anvendes på dette våben.

Sidepladerne giver dog plads til nogle fordyrende graveringer. Begrebet ”fattig” er i denne sammenhæng relativt. Miroku MK11 har sideplader. Der er tale om en bokslås med sideplader.

Pendant til Browning Heritage

På mange måder er Miroku MK11 en pendant til Browning Heritage.
Miroku MK11 er udført i nogenlunde samme klasse af træ og graveringer som den nyeste udgave af Browning Heritage. Browning Heritage er lavet i to udgaver. Den første udgave var i lavere grad af luksus både, hvad angår graveringer og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: