Johannes synes ikke, at Leica Amplus 6 2,5-15×56 virker udpræget stor. Den er langt mere harmonisk til en jagtriffel end de væsentligt tungere langdistancesigtekikkerter på markedet. Den fås også med 50 mm objektiv.

Leicas sidste skud på stammen i sigtekikkerter er Leica Amplus 6. Inden vi går i enkeltheder, vil jeg i udgangspunktet sige, at Leica virkelig har ramt et godt punkt i skæringen mellem kvalitet og pris. Testkikkerten er en 2,5-15×56, og den koster 12.499 kroner. Prismæssigt ligger topprodukterne af denne type sigtekikkert omkring 20.000 kroner. Denne sigtekikkert er afgjort det første trin på topniveauet.

Lys og parallakse

Det venstre tårn på sigtekikkerten rummer både parallaksejustering og lystårn. Parallaksejusteringen er afgjort den del på kikkerten, der er sparet på. Den har kun ét fikspunkt, og det er på 100 meters afstand. De øvrige afstande skal indstilles ved, at man kigger igennem kikkerten. Jeg har kun skudt ud til 300 meter med kikkerten. Her voldte justeringen dog ingen praktiske udfordringer. Jeg formoder imidlertid, at dette kan give lidt større udfordringer, hvis man skal skyde på væsentligt længere hold.

Parallaksejusteringen er måske en detalje, hvor sigtekikkerten ikke...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: