Fotos: Trine Dixen, Monica Ericsson og Sven Ericsson

Reguleringsjagt er et udtryk, som igennem tiden har været meget diskuteret. Man kan mene, at enten går man på jagt, eller også regulerer man en specifik vildtstamme eller vildtart. Med andre ord er det en holdning hos nogle, at regulering ikke har noget med jagt at gøre.

Hvorvidt man udøver regulering eller går på jagt, kan således være bestemt af, om vildtarten, man jager, er jagtbart vildt eller fredet vildt med særlige tilladelser for regulering. Vi har været på den svenske vestkyst for at opleve jagt på mink, skarv og sæl. Alle er underlagt særlige bestemmelser for regulering, da arterne ikke er på listen af jagtbart vildt. Men de jagtlige udfordringer og spændingsmomenterne under vores tur til klippeøerne vest for Sverige var helt på højde med enhver anden jagtform – uanset om man så kalder det regulering eller jagt.

Vi stævner ud fra den svenske vestkyst.

God næse og lange ben

En let brise blæser over havet, og solen begynder at give lidt varme på en kølig efterårsdag. Det er en perfekt dag for jagt på det lille rovdyr minken, som anses for at være den største dræber af søfugle langs kysten.

Simon styrer den sølvfarvede båd, som er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: