Foto: Per Finn Nielsen, Johannes Krarup og Shutterstock

Løs den bundne jord” Sådan skriver den jagtgale sognepræst fra Øst- og Midtjylland – Steen Steensen Blicher – i sin kendte vintersang – ”Det er hvidt herude”. Heri udtrykker han længsel efter foråret. Men kragejægeren nyder vinterjagten på krager. Kyndelmisse falder d. 2. februar, og det indvarsler for mange jægere jagten på ræv og krager. Vinteren kan ofte være hårdest i denne tid. Men tøvejret kan nogle gange godt sætte lidt skub i kragerne. De kan også trække, hvis de ved, at der er føde tilgængelig et specifikt sted, selvom sneen har lagt sig som et dyne over landskabet.

Sådan var det også for mig i år. Efter en uge med sne, kom der et brat skifte med tøvejr, og i løbet af én dag var det meste af sneen smeltet. På en køretur kunne jeg konstatere, at kragerne flyttede på sig. Derfor blev næste morgen afsat til kragerne. Allerede halvanden time før solopgang var jeg i gang med at sætte lokkefugle og skjul op. Efter at jeg var færdig med opsætningen, sad jeg i bilen et kvarters tid. Der var ingen grund til at fryse, inden det forhåbentligt gik løs.

Ved solopgang kom der en krage flyvende ind bagfra til min vestre side. Den...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: