Kragejagt
"Det er utrolig vigtig camouflage at have handsker og ansigtsmaske på under kragejagten"

Foto: Niels Busch

Kragejagt
Med ganske få lokkeremedier er du godt hjulpet i gang. Du kan senere eksperimentere og gøre det mere avanceret.

Kragejagt er ikke belagt med stor prestige. Ikke desto mindre vil jeg hævde, at det er en af de mest ædle former for jagt. Her har man brug for skydefærdighed, forståelse for kragernes bevægelse og i det hele taget genuine jægerfærdigheder i relation til at lokke jagtbyttet. Kragejagt er der mange, som tilbyder gratis på deres jorder og jagter.

Udstyr

Det nødvendige udstyr til en vellykket kragejagt er ikke Kragejagt omfattende. Helt grundlæggende har du brug for skjul, lokkefugle, lokkekald og eventuelt ansigtsmaske og handsker.
For nogle år siden brugte jeg en krageugle. Det er jeg gået bort fra. Der er mange kragejægere, der har effektiv kragejagt med udstoppede ræve eller krageugler. Jeg finder det ikke nødvendigt.

Sørg for, at dit udstyr er samlet, pakket og nemt håndterligt, så det ikke tager mere end et par minutter at smide det i bilen. Det gør, at du kommer lidt oftere af sted. Det er demotiverende i længden med for megen forberedelsestid. 

ladning af gevær

Halgstørrelse

Hvilken haglpatron skal man bruge til kragejagt? Min erfaringer og teori om hagldækning har gjort, at jeg er landet på...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: