Krage-pürsch kragejagt

Der er ikke megen jagt, der er mere udfordrende og sjov end at krage-pürsch med en kaliber .22.

Krager er nogle fantastiske fugle. Nogle forskere mener, at det er de klogeste fugle overhovedet. Det skal jeg ikke kunne udtale mig om, men jeg ved, at de krager, som huserer rundt om gården herude på Vestsjælland, ikke bare ser godt, de kan også genkende detaljer, objekter og personer på meget lang afstand.

kragejagt
Krager er usædvanligt årvågne. Den mindste uro, så er de på vingerne.

De ved, hvem jeg er!

Min hustru synes, at jeg nogle gange er lidt overfølsom med de krager. Når vi kommer kørende ned ad grusvejen, sidder de 5-10 meter fra vejen og betragter passagererne i bilen indgående. Når vi så parkerer i carporten, og min hustru stiger ud, så sidder de der stadig. Når jeg så stiger ud, så letter de omgående – og det uanset om de 30 meter eller 130 meter borte. De kan simpelthen genkende mig som ham, der er ude efter dem.

kragepursch

I starten var de ikke så opmærksomme, men de lærte meget hurtigt, at hvis jeg havde salonriflen med, så var det med at komme af sted.

Så forsøgte jeg at skjule riflen under en jakke.

Det gik én gang.

Som et snigende uldtæppe

Siden da er det simpelthen mit ansigt, de holder øje med. Og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: