Mange synes, at jeg er vildt god til at lave mad. Jeg vil nærmere sige, at jeg er vildt god, til at lave vildt nem mad med vildt. Jagten på en god opskrift, hvor man ikke skal bruge alverden mystiske krydderier fra små hemmelige helsebutikker i storbyen, som i øvrigt skal erhverves for en mindre formue. Det lille bitte glas med en meget dyr puré af noget, som jeg alligevel ikke kan udtale, hvor man skal bruge en ½ teske, står så efterfølgende i køleskabet og skifter farve og udseende! Jeg gider det ikke, og det er vi mange, som ikke orker eller har økonomi til.

Julie HeyGod mad skal være nemt at lave og gerne med tilgængelige råvarer og ingredienser fra det lokale supermarked. Råvarer der smager og passer til vildt. Jeg er også vild med efteråret, for så starter sæsonen! Sæsonen for de gode råvarer og jagten på det vilde tilbehør. Tilbehøret til det gode vildt, som jeg elsker at arbejde med i køkkenet.

Jeg var 6 år, da jeg for første gang var med på jagt som klapper. Allerede dengang var jeg betaget af den spændte stemning, forventningerne til den forestående jagt og den hyggelige stemning blandt jægerne. Det var en stor oplevelse, og det er det stadig hver gang der blæses ’Jagt begynd’. Min første fasan flåede jeg med hjælp fra min far, som også lærte mig, at en god jæger selv gør sit vildt grydeklart.

Glæden ved at tilberede og nyde eget vildt er og bliver en vild god oplevelse. Den lyst har jeg haft lige siden, og det er med tiden blevet til mange velduftende og inspirerende timer i køkkenet. Jeg bliver ofte spurgt til råds, om gode opskrifter med især fasaner og gråænder, da mange tit har fryseren fyldt og mangler inspiration og nye måder at servere vildt på.

Derfor udgav jeg kogebogen ’Hey! Det er VILDT’, som ikke kun er en kogebog for jægere, men skrevet til alle, som er glade for efterårets væld af skønne råvarer fra naturens spisekammer. Jeg håber derfor, at jeg fremover i JAGT, Vildt & Våben, vil kunne bidrage med vild god inspiration til gode og nemme retter med vildt, både til hverdag og fest. For husk at, en god jæger er altid godt sulten!

Knæk & Bræk
Julie Hey

 

Vildand i porter

And i porter

4 personer

4-6 andebryster med skind
Salt og peber
1 løg
2 porrer
3 gulerødder
2 persillerødder
150 g bacontern
½ l. mørk øl, evt. porter
Persille
Sauce
1 spsk. tomatpuré
2 dl. piskefløde
Jævner
1-2 spsk. ribsgelé/sukker
Salt og peber

Tip:
Saucen er en anelse
bittersød pga. den mørke øl.
Kog den ind, og smag til, så
saucen bliver mere rund og
blød i smagen.

 

Julies bog "Hey, Det er vildt"

 

Rids skindet på andebrysterne uden at skære i kødet.

 • Gnid skindet med salt og peber. Pil løget, og hak det.
 • Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  Skræl rodfrugterne, og skær dem i tern.
 • Brun andebrysterne i en gryde – start med skindsiden.
 • Tag dem op, og læg dem på en tallerken.
 • Kom bacon, løg, porrer og rodfrugter i gryden, og steg i 3 minutter, uden
  at det tager farve.
 • Læg ænderne tilbage i gryden oven på grøntsagerne, tilsæt øl, og kog op.
 • Skru ned for varmen, og lad retten småsimre under låg i 15 minutter.
 • Hæld væden fra gryden over i en ren gryde, kog op, og tilsæt tomatpuré
  og fløde.
 • Jævn saucen, og smag til med ribsgelé, sukker, salt og peber.
 • Steg kort andebrysterne på en tør pande på skindsiden, så skindet bliver
  sprødt.

Anretning:

Anret grøntsagssautéen i tallerkener, og server med skiver af sprødstegt and
og sauce. Drys med persille, og server evt. med brød til.

LÆS OGSÅ

Let opskrift på Vildt god Bourguignon