Tekst: Trine Krebs & Christine Bille Nielsen
Fotos: Aske Rif Torbensen

(Til 4 personer)

Til grillen

2 vildænder – alle typer kan bruges

Grønsager, fx squash, spidskål, hjertesalat, peberfrugter, forårsløg, stilktomater eller små gulerødder

2 citroner

1 kg skrubbede nye kartofler (store nok til ikke at falde gennem grillristen)

Oliveolie

Krydderurtesalat

2 store håndfulde blandede krydderurter, alle slags kan bruges

1 skalotteløg

2 spsk. olivenolie

2 spsk. æbleeddike

Salt og peber

Marinade

4 fed hvidløg

¾ dl olivenolie

¾ dl saft af grillede citroner

Salt og peber

Til grillen

Skær lår og bryster af vildænderne. Gem skrogene til fond en anden dag. Skær squash i skiver, kål i både og halvér salaten. Lad forårsløg, tomater, små gulerødder og peberfrugter være hele. Halvér citronerne, og grill dem, til de har et flot grillmønster.

Pensl grønsagerne med olie, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid. Pensl andebrysterne med olie, og grill dem først på skindsiden og siden på den anden side. De er mest saftige ved centrumstemperatur 55-58°C, som en godt rød bøf.

Krydr med salt og peber, og læg dem på et fad. Pensl lårene med olie, og brun dem først ved høj varme, og lad dem derefter...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: