Tekst: Trine Krebs & Christine Bille Nielsen
Fotos: Aske Rif Torbensen

(Til 4 personer)

Til grillen

2 vildænder – alle typer kan bruges

Grønsager, fx squash, spidskål, hjertesalat, peberfrugter, forårsløg, stilktomater eller små gulerødder

2 citroner

1 kg skrubbede nye kartofler (store nok til ikke at falde gennem grillristen)

Oliveolie

Krydderurtesalat

2 store håndfulde blandede krydderurter, alle slags kan bruges

1 skalotteløg

2 spsk. olivenolie

2 spsk. æbleeddike

Salt og peber

Marinade

4 fed hvidløg

¾ dl olivenolie

¾ dl saft af grillede citroner

Salt og peber

Til grillen

Skær lår og bryster af vildænderne. Gem skrogene til fond en anden dag. Skær squash i skiver, kål i både og halvér salaten. Lad forårsløg, tomater, små gulerødder og peberfrugter være hele. Halvér citronerne, og grill dem, til de har et flot grillmønster.

Pensl grønsagerne med olie, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid. Pensl andebrysterne med olie, og grill dem først på skindsiden og siden på den anden side. De er mest saftige ved centrumstemperatur 55-58°C, som en godt rød bøf.

Krydr med salt og peber, og læg dem på et fad. Pensl lårene med olie, og brun dem først ved høj varme, og lad dem derefter stege ved lavere varme, fx i kanten af grillen, til de er møre. Vend kartoflerne med lidt olie, og steg dem på grillen, til de er brune og møre. Krydr med salt.

Krydderurtesalat

Skyl alle krydderurterne, og pluk dem. Skær purløg i stykker på 2 cm. Hak skalotteløget fint. Rør olie med æbleeddike og løg. Vend dressingen med krydderurterne lige inden servering, og smag til med salt og peber.

Marinade

Marinaden er til at komme over grønsager og kød efter grillningen. Hak hvidløgene fint, og rør dem sammen med olie og saft fra de grillede citroner. Smag til med salt og peber.

Saml retten

Dryp marinaden over det grillede kød og grønsager, og servér med kartofler og krydderurtesalat.

Trine Krebs og Christine Bille Nielsen

Trine er vokset op i en landbrugs- og jægerslægt og har spist vildt hele sit liv. Christine er udlært kok fra Søllerød Kro og arbejder i dag som madskribent. Sammen har de skrevet kogebogen ’Vildt’.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: