TEKST: OLE VESTERGAARD. FOTO: RME.
Sådan gør du: Billedbeskrivelse af forlægning af hjortevildt skridt for skridt.
Dådyret og slagteren.
Skindet løsnes rundt om halsen.
Forløb og bagløb skæres af i leddene.
Skindet ridses op langs ryggen.
Skindet trækkes af en side ad gangen.
Dyret er flået og klar til opskæring.
Bovene skæres af.
Kød med blodudtrædninger og sårkanal skæres væk og kasseres.
Køllerne deles i låsen.
Køllerne skæres af i lysken.
Køllen klar til opskæring.
Halsen skæres af hovedet.
Grovparteret hjortevildt.
Udbening af kølle.
Udbening af kølle.
Udbening af kølle.
Udskæring af småkød fra klump.
Roastbeef af klump snøres.
Roastbeef af klump snøres.
Inderlåret skæres til snitsler.
Udbening af bov.
Ryg klar til udskæring.
Mørbrad udskåret fra undersiden af ryggen.
Rygfileten skåret fri.
Rygfilet med fedtkant ridses.
Rygfilet snøres til steg.
Snøret nakkesteg.
Klar til gastronomi.
O.k. vildt
O.K.Vildt er en lokal detailvirksomhed i Gislinge, som flår, partere og producerer hjemmelavet pålæg, hovedsagelig af vildt. Virksomheden er grundlagt i 2014 af Ole og Karina Vestergaard.
Ole er uddannet slagter i 1982 i Herning og han har efterfølgende undervist i bl.a udskæring af grise og køer i England.
Hos O.K.Vildt flås og parteres der omtrent 80- 100 vildsvin for danske jægere, det koster kr. 8,- per kilo brækket – og mange svenskere jægere kommer til Gislinge og får røget elg hjerter, køller og skinker. O.K.Vildt sælger desuden hjemmelavede hjortespegepølser, vildsvine salamier, vildt postejer, grillpølser samt rygning af køller, skinker, fasanbryster. Alt efter egne opskrifter naturligvis.
O.K.Vildt findes på facebook hvor der også er en prisliste.
O.K. Vildt
Adelers Alle 195, DK-4532 Gislinge
Telefon: 2149 8734 / 20 43 86 89
Mail: kvestergaard3@gmail.com