fasansalat
Foto: Betina Hastoft

DE VILDE BØRN

SIG: FASANSALAT MED APPELSIIIIIN

Denne klumme skal ikke handle om små nuttede dyrebørn, lam, kalve eller unger, men i stedet om ´egen avl´. Alle, som har børn, kender til den følelse, et en overvældende glædesrus stolt breder sig i kroppen, når ens egne små poder fatter interesse for noget, som man selv har brugt megen tid på og har stor glæde ved.

Denne følelse har jeg selv oplevet intenst to gange: Første gang da min søn, som knap 2-årig, pegede op på køkkenbordet, hvor jeg var i gang med at kokkerere, og sagde: ”Os’ mig“, og igen ved hans store glæde for ude-leg, at finde dyrespor og for alt, som gror og bor i naturen.  Det er en kæmpe gave at se, hvordan børn udvikler sig med og i naturen – og i køkkenet!

Nogle af de bedste og mindeværdige jagt- og naturoplevelser er dem, som vi deler på tværs af generationerne. Min farfar tog min far og onkel med på jagt, og som 6-årig var jeg med min far på klapjagt. Her blev kimen til min jagtglæde lagt som ivrig og gjaldende klapper, og da jeg kunne sidde stille (og samtidig holde mund) i mere end 5 minutter, var jeg med på bukkejagt som ’hemmelig og ninjakravlende spionobservant’. Nu er det min egen søn, som jeg går sammen med...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: