Foto: Thomas Jerichow

Der mangler ikke dyr og jagt i Peter Berg Terp Nielsens liv. Hverken på væggen eller på kroppen. Den 28-årige konservator fra Vejen driver sammen men sin bror Hubertuskonservering og skaber trofæer fra hele verden til jægere i hele Danmark.

Hverdagen som konservator giver masser af dyr i Peters liv.

Men den brændende interesse for dyr og jagt ses allerede, inden Peter fortæller om sit daglige arbejde. Han er nemlig prydet med tatoveringer af dyr og trofæer fra mange jagter.

En enkelt tatovering er dog helt speciel for Peter. Den sidder på højre arm og viser en stærk seksender fra en vellykket bukkejagt for snart 10 år siden. En oplevelse, der ikke efterlod Peter i tvivl om, hvilket motiv hans første tatovering i sin tid skulle have.

Den svenske buk endte på Peters Arm.

Sverige

Jagten på den særlige buk foregik i Uddevalla nord for Göteborg i Sverige. Peter og familien har en fast tradition for at mødes til svensk bukkepremiere hvert år i august.

”Det er et smukt område med en robust og god bestand af råvildt, som vi har stor glæde af at følge. Bukken på armen er måske ikke helt unik, men historien var sjov- og ikke mindst for mig,” forklarer Peter og smiler.

Hans bror havde nemlig aftenen inden overladt pladsen til Peter. Han ville hellere sidde et andet sted, og lidt broderlig konkurrence i en kærlig tone er jo ikke det værste, guderne har opfundet.

Værket og inspirationen.

”Om morgenen gik jeg ud til stigen og satte mig op. Det var meget tåget, og jeg kunne ikke se langt. Pludselig ser jeg et rådyr, der halter, komme ud på engen foran mig. Det er svært at se detaljerne, men det er tydeligt, at det er en buk. Inden jeg får skudt, lægger den sig ned i græsset,” fortæller Peter om den smukke morgen i Midtsverige.

Tågen holder ved lidt endnu, og Peter venter spændt i stigen. Han kan skimte bukken, men ikke skyde. Endelig begynder tågen at lette.

”Jeg kunne nu se bukken tydeligt, men den lå stadig ned. Lidt tid gik, og så rejste han sig op, stillede sig med bladet til og faldt for min kugle, der hvor han stod.” Selve skuddet var ikke den store kunst, men det var ret godt at slæbe bukken hjem til min bror og de andre.”

Og turen blev bedre endnu for den unge jæger. Det samlede udbytte blev 4 bukke. Peter skød dem alle sammen. Ikke dårligt for en ung jæger med hele familien som tilskuere, og der faldt da også en del godmodige drillerier af under turen hjem til Jylland.

Dyr på Peters vægge og arme.

Siden den fantastiske tur til Sverige er det blevet til masser af jagt for den unge konservator.

”Jagten ligger i blodet på mig. Næsten alle i familien har gået på jagt i generationer tilbage og jeg bruger så meget tid, jeg kan derude. Det er virkelig er stor glæde for mig. Roen i naturen, vildtet og det at være helt fokuseret på jagten og dyrene. Det er noget af det mest afstressende, jeg kender,” forklarer Peter Berg.

Han og familien har jagt i både Danmark, Sverige og Tyskland, så det bliver til nogle dage i terrænet. Sammen med det daglige konservatorarbejde med trofæer giver det Peter al den jagt, han ønsker, og at det betyder noget, er ingen i tvivl om, når han viser sine jagttatoveringer frem.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: