Med glaserede beder og puré

4 personer

4 andebrystfileter med skind

salt og peber

12 små rødbeder, evt. bolsjestribede

1½ spsk. balsamico

1½ spsk. sukker

2 spsk. smør

frisk persille/timian

Cremet puré:

1 kg persillerødder

80-100 g smør

½-1 dl piskefløde/sødmælk

Salt og peber

Dup andebrysterne med køkkenrulle og rids fedtskindet i tern uden at skære ned i kødet. Gnid skindet med salt og peber. Skræl rødbederne og skær bunden fra. Kog rødbederne i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad rødbederne tørre i gryden.

Puré: Skræl persillerødderne, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter. Hæld vandet fra og blend rodfrugterne med en stavblender. Tilsæt smør og fløde og blend til en cremet konsistens. Varm op og smag puréen til med salt og peber.

Steg andebrysterne på en varm pande på skindsiden i 4 minutter, til skindet er sprødt og gyldent. Vend andebrysterne og steg videre i 4-5 minutter. Tag andebrysterne af panden og lad dem trække på en tallerken i 8-10 minutter.

Varm balsamico, sukker og smør op i en lille gryde, til det tykner. Halvér rødbederne på langs og vend dem i glaseringen. Lad bederne blive varme, uden at de brænder på. Hak krydderurterne fint og dup rødbedernes...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: