Oversættelse: Niels Dygaard
Foto: Tweed Media

Da jeg med min kikkert stirrede på tyren, vidste jeg, at dette ville blive min sidste chance for en succesfuld afslutning på jagten. Der var – som det altid er tilfældet mange gode grunde til at det hele her til sidst kunne smuldre mellem fingrene på mig: det var slutningen på en lang uges anstrengende og udfordrende jagt, og jeg kunne føle kulden krybe ind i mine fingre og lige så stille gøre dem mere og mere stive. Jeg tog langsomt en dyb indånding og krummede pegefingeren om aftrækkeren.

Ingen garantier

Wapitijagt er meget chancebetonet: sommetider skal du bare få øje på dem, og andre gange er du nødt til at give dig fuldt ud, for at jagten skal lykkes, og du er altid nødt til at tage chancen. Og denne stærke tyr, som var stoppet op 125 meter neden for mig, var min chance: kulminationen på en hård uge – og års forventning.

Denne tur til Colorado skulle egentlig have fundet sted i 2015. I første omgang var jeg på grund af min ældste datters fødsel nødt til at udskyde den til 2017. En ny udsættelse blev så nødvendig, da endnu en datter havde besluttet sig for også at blive en del af vores familie. Da det så i 2018 på ny blev jagttid på Wapiti,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: