Den 16. maj om morgenen mødtes mine 3 jagtkammerater og jeg morgenduelige og forventningsfulde i jagthytten i god tid inden solopgang. Vi kunne glæde os over meget råvildt på reviret og så derfor frem til en spændende anstandsjagt i det dejligste majvejr. Det blev dog en meget stille morgen, hvor ingen af os fik nogen skudchance, men naturligvis skulle vi ud igen samme aften.

Det var stadig smukt vejr, selv om det var begyndt at blæse lidt op. Ved lodtrækning om hochsitzene, trak jeg ”den høje” – ikke noget dårligt lod, da den står på en græsklædt skråning mellem to skovstykker, hvor råvildtet ofte vil være at finde. Den første time forløb dog stille og roligt, kun et par forårskåde harers hoppen og springen ude i det vårgrønne græs kunne jeg adsprede mig med. Da fanger mit øje med ét en buk, der i udkanten af skovstykket til venstre for mig langsomt bevæger sig op ad skråningen, mens den går og nipper til det friske græs. Afstanden er cirka 100 meter, og i kikkerten kan jeg se, at det er en pæn seksender. Da han kort efter at være kommet til syne, standser op og står med siden til, ligger riflen allerede på brystværnet, og snellen er stukket. Jeg tøver dog, da selv en skov med...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: