Grouse jagt i skotland

Mine tanker var et helt andet sted, skotske grouse. Og jeg bemærkede, at mine hænder rystede og sitrede, mens jeg forsøgte at binde min slipseknude! Samtidig stod min ruhårede hønsehund, Maddie og stirrede intenst på mig, mens hendes korte hale logrede fra side til side og lavede en dunkende rytme, da halen ramte dørkarmen ind til badeværelset! Maddie havde insisteret på at komme med ud på badeværelset, mens jeg tog et brusebad, hun var vist helt klar over, at i dag var en særlig dag!

Det var den også, det var jo den 12. august, også kaldet ”the Glorious Twelfth”!
Derfor rystede mine hænder, og derfor havde jeg maven fuld af sommerfugle! For en haglbøssejæger er der vel intet finere end at stå i det skotske højland med en haglbøsse i hånden i et forsøg på at ramme de lynhurtige grouse!

Lige siden jeg som lille dreng kunne læse om denne oldgamle tradition, har jeg drømt om at stå der, og i dag skal det så være. Ikke nok med at jeg skal på jagt, jeg skal også have Maddie med, og mit hoved har været fyldt af små sekvenser med Maddie i stand for en flok skotske grouse! Jeg har ikke sovet mange timer, jeg er simpelthen alt for spændt!

Efter en hurtig morgenmad mødes vi alle på en gammel,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: