Foto: Malte Udsen, Jacob Kamman samt Red Squirrel, Hannu Rama samt Naughty Vitus/Shutterstock

Det er altid et kompliceret og vanskeligt spørgsmål for mig at svare på, da jeg virkelig elsker al sags jagt! Haglbøssejagten er for mig og sikkert også for mange andre danske jægere en jagtform, som var dér, vi startede som jægere, så den har en særlig plads i mit hjerte.
Derudover er jeg så heldig og privilegeret, at jeg ofte rejser ud i den store verden for at gå på jagt efter eksotiske dyr og opleve fantastiske lokaliteter.

Men jeg ender næsten altid med det samme lidt tøvende svar:

Hvis jeg skulle vælge én sidste jagtoplevelse, så ville det blive med min far i et godt snepperevir og med mine egne hunde!

Klapjagter

Derfor er der noget nostalgisk og velkendt ved at stå med en knækket bøsse i hånden og vente på, at klapperkæden starter, ænderne trækker i tusmørket, eller hunden går i gang med sit ivrige søg foran os…

Haglbøssejagt er noget, som vi dyrker i stor stil som fællesjagt, men lige så meget alene eller i mindre grupper af gode jagtkammerater. Jeg elsker at stå op om morgenen og sammensætte slips, knickers, skjorte og kvaster til de lange sokker og betragter faktisk klapjagterne som...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: