En dansk jæger gjorde sig sidste uge uheldigt bemærket i nærheden af Halltorp ved Vimmerby i Småland. Jægeren var på vildsvinejagt natten til fredag, men endte med at skyde noget helt andet end han var på jagt efter.

Jægeren, som de lokale medier beskriver som en 40 årig dansker, fik et stort dyr på kornet. Han skød og måtte kort efter konstatere, at han havde skudt en elgko. Men elgkoen var ikke alene.

”Det viste sig, at koen havde en kalv som stak af. Det udløste et eftersøg med hunde, hvorefter kalven blev fundet og måtte aflives” fortæller Robert Loeffel, pressetalsmand for svensk politis Region syd.

Politiet i region syd har nu iværksat en undersøgelse af episoden og betegner den danske jæger som ”under mistanke for brud på jagtloven”.

Læs også: Jægere skød tre tyre – politiet undersøger sagen

Den svenske jagtlov opererer med betydeligt hårdere konsekvenser end den danske og brud på den udløser bøder af anseelige størrelser og i enkelte meget voldsomme tilfælde betingede fængselsstraffe.

Mens vildsvin må skydes det meste af året i Sverige begynder Elgjagten i Sverige først i oktober. Samtidig må elge kun skydes om dagen, mens vildsvin også må skydes om natten. Det regnes samtidig for dårlig stil at skyde en elgko før kalven.

Så sent som denne måned skød to ”udenlandske” jægere tre store skotske højlandstyre under en vildsvinejagt ved Kalmar syd for Vimmerby. Bonden, der ejede de tre tyre, anklagede bagefter jægerne for at stikke af fra regningen, så danske jægere får ikke den bedste presse i nabolandet som optakt til den kommende jagtsæson.

Læs også: Endnu en ulveunge dukket op i Klelund plantage