smilet fra Bevægelsesjagt
”Samtidigt med at alle havde fuld fokus på jagten og detaljerne, var der en hyggelig stemning som smittede.”

Jeg mødte Thomas for et par år siden. Han var lige blevet jæger i sine midtfyrre og var nu godt i gang med at komme alt det på jagt, han kunne.

Han var med mig på jagt, og igennem vores mange gode snakke fandt jeg ud af, at hans far havde ansvaret for et større jagtområde ved Hannover, og da jeg aldrig havde prøvet jagt i det gamle Vesttyskland, så var her en god mulighed for flere jagtoplevelser sammen.

Planen var simpel, vi kørte ned til Thomas’ far – Tommy – (Thomas har for øvrigt en søn – Tobias – så de er glade for T i den familie), og han ville så tage os med på jagt i det jagtområde, som han var jagtleder for.

Vi havde tre glimrende jagtdage og fremfor at fortælle om forret og dessert vil jeg hellere nappe hovedretten: “Bevægelsesjagten”!

Mange detaljer

Lad det være sagt med det samme, at gå på jagt i Tyskland er på sin vis en måde at besøge mange af de traditioner, som dansk jagt er bygget op omkring. Lige fra beskrivelserne af, hvad hvem skal under jagten, til hornsignaler, parole og parade, derom senere.

Selve jagten fungerede på den måde, at der var jagt på flere forbundne arealer samtidigt. Det var efter god tysk tradition blevet aftalt lang tid i forvejen, og der var virkelig mange...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: