Foto: Benelli

Italienske Benelli har tænkt dybe tanker om samspillet mellem løb og chokes i fremtidens haglgevær. Resultatet blev deres nye koncept, Advanced Impact, der forbedrer de ballistiske egenskaber for haglsværme. Stærkt forsimplet opnås forbedringen ved en cylindrisk sektion mellem løbet og choken, der åbner sig lidt i diameter. Inden haglsværmen når choken, åbner løbet sig brat i et større kammer for derefter at blive reduceret igen af choken. Benellis påstand er, at uanset den anvendte haglpatron vil ethvert skud afgivet med A.I designet løb og choke give højere hastighed og bedre tæthed af haglsværmen end skud afgivet med standard løb og choke.

Her i efteråret kom så deres første gevær, der anvender denne teknologi: Benelli Raffaello A.I. BE.S.T. Limited Edition, som kun er produceret i 1000 eksemplarer. Denne halvautomat har ud over det nye avancerede koncept også et temmelig smukt design med kunstfærdige graveringer på baskylen som hyldest til jagten. På højre side et vandlandskab med en labrador, der går ud i vandet mod en flok flygtende ænder, mens venstre side viser et rustikt landskab med en tysk jagthund og gyldne fasaner. De resterende dele er dekoreret med blomstermotiver og blade i guld, der matcher aftrækkeren. Pris og tilgængelighed i Danmark endnu ukendt, men hold øje med den snart tilgængelige Benelli 828 S A.I., der benytter samme tekniske koncept.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: