Grundlæggeren af Diana Jagtrejser, Limpopo Travel A/S og Safarieksperten, Jan Krossteig – fylder den 26. juni 75 år.

Jan Krossteig har prøvet lidt af hvert her i livet – herunder blandt andet hundekennelejer og chef for Vindebyøre Camping på Tåsinge ved Svendborg. Hans blandede erfaringer taget i betragtning, var det måske ikke så underligt, at Jan, som var passioneret jæger, sammen med to andre jægere grundlagde Diana Jagtrejser i 1974, som en reaktion på en dårligt afviklet jagtrejse, de havde været afsted på.

I 1978 – efter fire års hårdt arbejde – kom der pludseligt et uventet og altafgørende gennembrud for den lille virksomhed. Via en svensk jagtrejsekunde lykkedes det at overbevise de rigtige mennesker i Polens kommunistiske styre om, at det var en rigtig god idé at indlede et samarbejde med Diana Jagtrejser i Danmark.  i 1986 fik Krossteig mulighed for at opkøbe det tyske jagtrejsebureau Weyer Jagdreisen med masser af tyske kunder i kartoteket og desuden samarbejdsaftaler med mange prima polske revirer. I slutningen af 1980’erne sendte Diana Jagtrejser mere end 4.000 jægere til Polen hvert eneste år og var på daværende tidspunkt markedsledende! Verdens største jagtrejsebureau blev i realiteten bygget på mindre end 15 år.

Diana jagtrejser sælges og nye eventyr begynder

I 1998 solgte Jan Krossteig virksomheden til anden side for at hellige sig et nyt projekt: Opbygningen af et stort natur- og jagtområde i det nordlige Sydafrika. I relation til Diana Jagtrejser var det planen, at hans parløb med virksomheden skulle stoppe endegyldigt her. Men det skete som bekendt ikke.

Jan Krossteig brugte 5 år på at bygge sit enorme jagtområde op, og i 2003 stiftede han selskabet Limpopo Travel A/S for bedre at kunne skaffe besøgende til den afrikanske farm. Denne virksomhed havde fra starten et godt forhold til Diana Jagtrejser, og man fik hurtigt en samarbejdsaftale i stand, som betød at Limpopo Travel håndterede Diana Jagtrejsers antilopejagtarrangementer i det sydlige Afrika.

I 2006 solgte Anders Hillerup Diana Jagtrejser til Mads V. Jørgensen. Det skulle vise sig at blive skæbnesvangert for den sydfynske virksomhed. Ideerne var rigelige men ikke særlig bæredygtige, og det gik hurtigt ned ad bakke for det agtværdige gamle bureau. I efteråret 2008 led Diana Jagtrejser en opsigtsvækkende konkursdød, som efterlod mange partnere, aktionærer og Rejsegarantifonden med store tab.

Logisk set burde virksomhedens historie nok være sluttet der. Det var i hvert tilfælde svært at forstille sig, at Diana Jagtrejsers navn nogensinde ville kunne genvinde fordums glans. Det lod Jan Krossteig, som jo var virksomhedens oprindelige grundlægger sig imidlertid ikke afskrække af.

Han valgte derfor at købe kundekartoteket og det lettere ramponerede navn. Diana Jagtrejser blev en del af Limpopo Travel A/S, som valgte at anvende navnet til alle jagtrejseprodukter udenfor Afrika, og sådan har det været lige siden.

Fremtiden er sikret

I år er en ny æra netop blevet indledt for jagtrejsebureauet i Svendborg idet Jan Krossteig i foråret har overladt rorpinden til en ny generation, mens han selv fortsætter i firmaet som bestyrelsesformand.

Som det tydeligt fremgår, er historien om den danske jagtrejsevirksomhed, som har markeret sig på verdenskortet fra et hjørne af Sydfyn, i høj grad historien om et enkelt menneskes passion, evner, flid, og stædighed. Limpopo Travel / Diana Jagtrejser er et livsværk – og et ualmindeligt vellykket et af slagsen. Der er ikke mange brancher, hvor Danmark markerer sig med verdens største virksomhed.