Sitkas bivy har en meget smal profil. Derfor komme den aldrig i karambolage med de våben, som du har med på jagt. På brystet forsvinder kikkerten nærmest.

Foto: Mads Dengsø Jessen og Sitka Gear

Alle jægere har en kikkert, og et af de produkter, der i de senere år har gjort sit indtog på markedet, er de såkaldte kikkert-bivys. Den helt overordnede fordel

Med en normal kikkertrem vil du ofte skulle holde hånden på den, når du går rundt, så den ikke dingler rundt. Sitkas bivy ’befrier’ din ene hånd, og gør det meget lettere at bevæge sig rundt.

ved en kikkert-bivy er, at den vil distribuere vægten fra kikkerten meget bedre. Følelsen, når du har kikkerten i bivyen, er derfor meget mere behagelig, og du frigiver også hænderne til at kunne udføre andre opgaver. Det betyder også, at du kan have kikkerten på i meget længere tid, uden at du får ondt i nakke og skuldre, som når du bruger den normale kikkertrem. Derudover har du også bedre styr på din kikkerten, når den ligger i bivyen. Det vil sige, at den ikke dingler rundt, når du for eksempel skal kravle eller pürsche dig foroverbøjet afsted, eller bukke dig ned og lede efter udstyr i din taske. Er du en af de mere aktive jægere, der kun sjældent sidder i tårn, vil du sikkert have megen glæde af en bivy.

Vi har i den forbindelse testet en af de mest populære modeller, Sitka Bino Bivy. Tasken er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: