Den lille rygsæk Kevyt Rajapartio fra Savotta er oprindeligt udviklet til de finske grænsepatruljer og er en simpel, kompakt, multifunktionel og meget hårdfør model. På grund af den meget slanke profil, som er kombineret med et meget tætsiddende bæresystem, er det en rygsæk, der er let at bevæge sig rundt med. Den er dermed ideel som jagtrygsæk eller til eksempelvis skiture.

I forhold til sin størrelse – den kan indeholde 25L – er det en meget robust model, der sidder godt på ryggen. Det skyldes i høj grad den indre ramme, der ligger gemt i ryggen, og som endda er forstærket med aluminiumsstave. Dette design gør rygsækken meget stiv, hvilket også gør det muligt at bære tunge læs, uden at det føles ubehageligt. Som en væsentlig detalje, er det endda muligt at spænde din riffel på rygsækken og spænde det hele godt til med kompressionsremmene. Selv med et sådant ’overlæs’ er rygsækken god at bære rundt på, og med den brede luftkanal ned langs rygsøjlen er den heller ikke alt for varm.

Hele bæresystemet er bygget op omkring den stabilitet, som et indre stativ kan give. Det virker, og Kevyt’en sidder rigtigt på ryggen.

Enkel konstruktion

Selve rygsækken er en meget simpel konstruktion med et enkelt, stort rum til at opbevare dine ting i. Her er der indsyet et rør på indersiden, som kan holde din termokande, spotting-scope, telelinse eller lignende, og det er sådan set det eneste, der er indeni.

Toppen har en stor snørelukning, der kan toppes godt op ved stor oppakning, og et toplåg til at sætte henover. Låget er gummieret på indersiden, og det sikrer en relativt god beskyttelse mod regn, men vandtæt er rygsækken altså ikke.

Både ved velcrobåndet og det store øsken sidder der plastikforstærkninger på bagsiden af stoffet. Der altså indtænkt en solid løsning på den ekstra belastning, der kommer fra rygsækkens ydre bæresystem.

På ydersiden er der meget lange spændebånd og kompressionsremme, og der er en lang snøre midtpå, der når hele vejen rundt om rygsækken. Der er altså ikke en eneste kliklås, men traditionelle snørelukker, som gør det muligt at have en del ekstraudstyr både under og på siden af tasken.

Hele den venstre side af rygsækken kan lynes ned. Med lidt kløgtig pakning er der altså let adgang til de små pakkenelliker, du kunne have brug for en ruf.

Som nævnt er der mulighed for at spænde din riffel på tasken, hvilket gør den til en ægte jagtrygsæk. Til dette er der et stort øsken nederst, der kan holde bagskæftet, mens forskæftet holdes på plads af et velcrobånd. Det er ikke nogen hurtig løsning, men riflen sidder stabilt fastsurret, når den først er sat på. Hoftebæltet er bredt og egentlig lidt overdimensioneret, men det er kun en fordel ved længere vandringer og med læs på. Desuden har bæltet fire D-ringe til at spænde ekstra udstyr på.

Riflen er let at sætte fast med bæresystemet. Det virker bedst med en snoning på det store øsken, men det kommer dog an på udformningen af din egen riffel. Med lidt øvelse vil du måske endda kunne afgive liggende skud uden at tage riflen af rygsækken.

Robust jagtrygsæk

Overordnet set har rygsækken en virkelig god pasform, og den er meget stabil at gå rundt med. Så skal du ud i uvejsomt terræn, fx med stormfald, over åer og gennem krat, kan du snildt holde balancen, selv med fuld oppakning.

Til gengæld er rygsækken i den tunge ende, og det skyldes uden tvivl de kraftige nylonstoffer og det robuste bæresystem. Overordnet set er Kevyt’en altså bygget op om et lidt gammeldags design, der er opgraderet med moderne cordura og bomstærkt. Du kan stole på, at du med Kevyt’en som jagtrygsæk får dit udstyr sikkert fra A til B.

Alle sliddele på rygsækken er lavet til kraftig brug, og derfor er alle spænder også lavet i metal.

FAKTABOKS

KEVYT RAJAPARTIO

ER 50 CM HØJ, 25 CM BRED, 20 CM DYB OG KAN INDEHOLDE 25L.

VÆGTEN ER 1,75 KG ALT INKLUSIVE.

PRISEN ER 1.299 KR, OG DU KAN SE MERE PÅ URBANOUTDOOR.DK

 

PLUS:

  • Mini-vandrerygsæk: Designet på Kevyt’en er i virkeligheden som på en meget større turrygsæk, og det gør komforten høj, selvom lasten skulle ligge i den tunge ende.
  • Stativ: Stativet i ryggen er ikke for alle, men det sikrer, at rygsækken sidder som limet til ryggen, og det endda selvom du anvender den som jagtrygsæk og har riflen spændt på.
  • Solid: Rygsækken er lavet til det finske militær, og de kommer om nogen ud for hårdt vejr. Derfor er der ikke sparet på kvaliteten, og hverken du eller dine børn komme til at slide rygsækken op.
 

MINUS:     

  • Ingen yderlomme: Selvom der er rig mulighed for at spænde udstyr på rygsækken, ville det alligevel have været rart med en lille lomme på ydersiden. Specielt et sted til vandflasken kunne man godt bruge.