Når batteriet skal lades, foregår det enten med 230V eller 12V. Du kan også skrue selve tanken af, så du kun skal have den sorte batteridel med ind til opladning.

Den lille højtryksrenser Aqua2go er udviklet af det hollandske firma ved samme navn. Renseren er bygget op med batteri og pumpe i bunden, mens der ovenpå sidder en aftagelig tank. Ud over det monterede spulehoved, der kan justeres til forskelligt tryk (fra 3-9 bar), og tilhørende slange på 6 meter, er der en del ekstraudstyr. I kassen får du også et langt børstehoved til for eksempel at skrubbe din bil eller cykel, et lille brusehoved, hvis du selv skulle få brug for et bad, og endelig en ekstra studs og O-ringe til selve pumpehuset. Det skal lige nævnes, at du kun må bruge max. 45 grader varmt vand i maskinen, ellers kan der komme skader. Endelig er der en bred bærerem i nylon, der kan monteres på tanken. Systemet er tranportabelt, så du kan pakke det hele sammen i en lille mesh-lomme, der sidder på siden af tanken. Det fungerer fint, og alle delene sidder godt fast. De tre forskellige hoveder kan skiftes ved bare at vride dem af og på. I underdelen sidder batteri, pumpe og

Kablerne til både 12V og 230V sidder inde i små aflukker i bunden, så de hele tiden er med. Det er en god detalje. Kablet til 12V er meget langt og kan i hvert fald nå helt om på bagsædet, hvis ikke endda til bagagerummet.

lader. Sidstnævnte ligger i to små, separate rum, så de kommer med rundt. God løsning! Der er lader til både 12V i bilen og 230V på elnettet.

Der er tydelig pære på laderne, der ved grønt angiver, at batteriet er fuldt opladt. Ellers betjenes pumpen med en simpel trykknap, der lyser grønt ved ’tænd’. Det er så simpelt, at det ikke kan gå galt – du skal blot huske at tage stikket ud i bilen, når den er opladt, så du også kan starte, når du skal hjem. Du skal regne med 4 timer og lidt til, førend du har et fuldt opladt batteri. Tanken kan tage 17 liter og batteriet holder strøm i op til 5 tankfulde. Hver tankfuld giver ca. 6-7 minutters rensning, så du kan altså snildt nå at rense mange støvler og flere til på en enkelt tankfuld. Det indstillelige spulehoved giver både vand ved, at du presser på aftrækkeren, og kan spule kontinuerligt, hvis du klikker det helt fremover.

Selvom du har en meget lille bil, er det ikke noget problem at få plads til Aqua2go i bagagerummet. Systemet er meget kompakt og vil kunne passe ind stort set alle steder.

Vand skal der til

Den lille højtryksrenser er meget let at have med rundt og kan bruges til, hvad end fantasien vil. Det mest oplagte er at spule mudder af cykler, støvler eller andet udstyr, der har været med ude. Men til jagt vil den også gøre sig godt til fx at vaske et stykke vomskudt vildt eller afrense et blodigt slagtebord. Er du til havjagt, vil du også hurtigt kunne skylle saltvand væk, så tæring og skjolder på metal og andre overflader kan holdes i skak. Den medfølgende slange er som nævnt 6 meter lang, så selvom du skal rundt om større genstande, bil, båd, anhænger eller lignende, behøver du ikke flytte rundt på selve højtryksrenseren. Det eneste, du selv skal sørge for, er en opladning og vandforsyning, og så har du en renser med i felten.

Den testede model hedder blot Aqua2go og koster 1.295

Bæreremmen er solid og bred, så selv med en fuld tank kan du snildt bære rundt på renseren og udstyret. Er vandhanen et stykke væk, skulle det altså ikke være det store problem at fylde tanken.

kr., men der findes også to større udgaver, der har mere kapacitet og højere tryk. Se mere på jagtkompagniet.dk

PLUS

Kompakt: Hele maskineriet med udstyr fylder ikke meget i bilen, så selvom der er tale om en slags luksusudstyr, er det ikke meget plads, den optager.

Letbetjent: Du skal faktisk bare fylde vand på, trykke på knappen, og så er du i gang. Tættere på idiotsikret kommer du nok ikke.

Ekstraudstyr: Selvom der ikke er synderligt mange ekstra dele, dækker de praktisk talt alle de behov, du måtte have i felten. Selv et hurtigt brusebad kan det blive til.

MINUS

Filter: Det havde været smart, hvis der i tankåbningen sad et aftageligt filter, for så kunne du hælde sø- eller åvand i tanken. Men det må man ret let selv kunne lave.

Når man nu har valgt at slå telt op under duernes favorittræ, kan det bliver en beskidt (i ordets egentlige forstand) tjans at pakke ned. Her er den medfølgende børste med skånsomme lange børster super til at rense den ellers relativt skrøbelige teltdug.
De altid møgede jagtstøvler kan med Aqua2go få et hurtigt og effektivt spul, inden de kommer med ind i bilen. Hvem bliver ikke glad for det?

 

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: