Foto: Aske Rif Torbensen

Færgen Fenja nærmer sig langsomt, men sikkert Nordby Havn på Fanøs nordkyst. Sidst, vi var her, blæste det hård kuling, og havnelejet i Nordby endte med at blive lukket på grund af stormflod. Dengang stod der biler under vand på kajen, som uforsigtige turister ikke havde fået fjernet i tide. Der er få steder i Danmark, hvor man i så høj grad er underlagt naturens luner, som man er herude ved Vesterhavet.

I dag er det råkoldt, men solen står højt på himlen, og der ligger sæler på sandbankerne ud for kajen. Enkelte turister står og tager billeder af dem, men ellers er der ikke mange mennesker i gaderne. De fleste besøgende, både de danske og de tyske, er for længst taget hjem igen og har overladt øen til de godt 3.000 fastboende fannikker.

Vejret

”Jeg er ikke helt sikker på vejret,” siger Kristian og kigger ud over vandet. ”Jeg er bange for, at snepperne først rigtig begynder at trække herud om et par dage.” Vinden er ikke helt gunstig endnu, den bør komme fra nordøst, før man ser mange snepper herude.

Vi har endda udskudt jagten med en uge for at ramme det helt rigtige tidspunkt, men man kan bare ikke skemalægge en sneppejagt, som man kan med en fasan- eller...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: