
Simredyr
2-3 kg hel bov med ben
¼ kg slagterbacon
1 fl. rødvin
½ dl rødvinseddike
2 dl vand
1 bdt. timian fra have eller natur
Godt havsalt Friskkværnet peber
4-6 skalotteløg
400 g knoldselleri
2 fed hvidløg eller ramsløgSprødt brød
400 g daggammelt brød
Olivenolie 2 fed hvidløg
Salt & peberVindruer i brændevin
300 g stenfri vindruer
Et pænt skvæt krydderdram, grappa eller calvados 1-2 spsk. sukker eller
gransukker
Forslag garniture Naturgremolata, Rosenkål med bacon
Dagen før
- Start med at snitte boven ved leddet, så man kan bøje benet, det giver lidt bedre udnyttelse af pladsen i gryden.
- Skær bacon i 4 klodser, og læg det sammen med boven, timian, rødvin, rødvinseddike og vand til marinering. Vend boven en gang halvvejs i marineringen.
På Dagen
- Tag kødet op af lagen, og tør den med papir, gem lagen.
- Krydr boven rigtigt godt med havsalt og friskkværnet peber på hele kødstykket.
- Tænd op for en tung gryde af passende størrelse, og lav en god afbruning af kødet på alle sider. Afbrun derefter bacon i samme gryde.
- Pil løgene, og skær dem i grove tern. Skræl knoldselleri, og skær i klodser a 2×2 cm.
- Læg løg og selleri i gryden med bovene, tilsæt rødvinslagen, tryk hvidløg flade, og...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her.
Log ind og læs artiklen straks: