Foto: Morten S. Knudsen samt Rodimov, Best dog photo, M F Bocka, Veselin Gramatikov og Timedwing/Shutterstock

Sønderjyske specialiteter

Snepper er mageløse fugle, og de havde lokket os fem jægere til Sønderjylland – nærmere betegnet til navnkundige Schackenborg. Her slog Jesper Brahe sine folder og inden for hundeverdenen er han kendt, som en professionel og effektiv jæger. Jesper havde denne dag taget fire hjælpere og deres hunde med på jagten. Hundene skulle vise sig at komme i centrum. Der var settere og spaniels og de gik lydeligt tæt ved deres førere, og det må siges at være væsentligt ved netop en jagtform hvor fuglene skal skydes tæt foran de stødende hunde.

Hvad er der så lige rough ved rough shooting?

Det spørgsmål fik jeg klart svar på i løbet af dagen, for det er nemlig temmelig rought. Vi fik anvisning på at gå lige igennem terrænet uanset hvilke forhindringer vi måtte støde på. Brombærkrat, grøfter, vindfældere og afskovede grene var bare nogle af de almindeligste forhindringer – og de var talrige.

Parolen var bred i forhold til de vildtarter der kan fældes, og allerede i første såt var der gode chancer. Først gik vi på de våde enge ved den lokale å, hvor der helt oplagt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: