Af Steen Andersen
Foto Niels Busch

Vi ser dem jo jævnligt. Jagtkammerater med smukke unikke knive, som stammer fra en udvalgt knivmager og måske er blevet givet som gave fra en elsket eller en elsket ven.
En smuk gestus, som ikke bare gør os andre misundelige, men som også får den knivbegavede jæger til at huske på giveren, snart sagt hver eneste gang kniven trækkes.
Hver gang, jeg ser sådan en smuk, smedet og håndlavet kniv, får jeg lyst til at eje noget tilsvarende. Og så melder spørgsmålet sig – hvor finder jeg den rigtige knivmager?

Her er svaret. Knivmageren finder du lige her. For da der var JAGT, Vildt og Våbenmesse i Hillerød tidligere på året, var der besøg af dusinvis af de bedste danske knivmagere.
Mange af dem er organiseret i Dansk Knivforening, der har eksisteret i mere end 25 år, og som tæller næsten 900 medlemmer. Så der var knive i lange baner, og så langt øjet rakte. Også en aktiv knivsmedje kunne man besøge, hvor 80-årige Hans Kristensson svang hammeren med passion og præcision. ”Du skal kunne beherske det glødende stål, det er dig, der bestemmer over det,” forklarede smeden, der i en lille menneskealder har lavet brugsknive til de finske samer.

Nu og her – og i de...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: