Et angreb på en flok får syd for Holstrebro afslørede i august en helt ny hanulv, der er indvandret til Danmark. Ulven, der kommer fra Tyskland, er tidligere registreret i Slesvig-Holsten på vej nordpå. Ingen var dog klar over, at den var nået helt op til Holstebro.

Den nye ulv lagde ud med at gøre sig uheldigt bemærket, da den angreb en flok får den 4. august. Angrebet skete lige syd for Holstebro, hvor fårene gik på en mark, der ikke var ulvesikret

Ejeren så ikke selv ulven eller angrebet, men mistænkte, at det var en ulv. Han tilkaldte en ulvekonsulent fra Naturstyrelsen, der vurderede, at der muligvis var tale om et ulveangreb. Den antagelse blev bekræftet, da prøver af spyt fra ulven blev sendt til laboratorieanalyse og for nylig kunne dokumentere, at det var en ulv, der stod bag angrebet. Ved at sammenholde ulvens DNA med DNA fra det centraleuropæiske ulveregister CE wolf, kunne forskere fra Aahus Universitet ligeledes slå fast, at det er en tysk ulv, og at den samme ulv tidligere på året havde angrebet får ved Kiel, og i foråret blev identificeret i Slesvig- Holsten på vej mod nord.

Med den nye ulv vurderer forskerne ved Naturhistorisk museum, at der formentlig er elleve voksne ulve og et hvalpekuld i Danmark. Det drejer sig om syv enlige ulve, som tilsyneladende har taget permanent ophold i revirerne i Syd-, Vest- og Nordjylland. Derudover et ulvepar i Ulfborgreviret og desuden et par i Klelund Plantage ved Hovborg, som har fået mindst fire hvalpe i år.

Læs også: Endnu en ulvehvalp dukket op i Klelund plantage

Diskussionen om ulve i Danmark er ikke blevet mindre efter, at forskere fra Aarhus Universitet tidligere på året udgav en rapport, der viste at dødeligheden for ulve i Danmark virker unaturligt høj. Forskerne mente, at det var et tegn på, at nogle systematisk dræber ulvene. Der er dog ingen beviser for, at det er tilfældet. Det eneste dokumenterede tilfælde af drab på ulve i Danmark er fortsat den meget omtalte episode, hvor en landmand blev filmet, mens han skød en ulv på en mark i 2018. Manden blev efterfølgende idømt 40 dages betinget fængsel.