Bjergjagt under fremmede himmelstrøg vil så godt som altid betyde lange skudhold.

Foto: Kasper Helms Thorsøe og Steen Andersen Med Flere.

Det er ikke svært at finde vrede tilkendegivelser om riffelskydning på lange distancer. Det er ikke svært at finde negative udtalelser om rifler med kunstskæfter og taktisk udseende. Det er ikke svært at finde jægere, der hårdnakket nægter at ville skyde vildt på større afstande end 100m. Men for bare ti år siden var al snak om lyddæmpere ganske utænkelig i Danmark, og de jægere, der kunne driste sig til at snakke positivt om dem, blev stemplet som krybskytter. Hvor langt skal vi bladre tilbage i jagtjournalen, før der blev kigget skævt til de jægere, der pludselig ikke var i stand til at skyde over korn og kærv, men var så dårlige jægere, at de havde brug for nymodens glasoptik på deres ellers pæne klassiske jagtrifler.

Nyklassisk skydegrej til bjergjagt.

Finskytter er ikke jægere!

Mathias Knudsen er vild med bjergjagt: ”Altså 300 meter skal man kunne skyde, ellers går det slet ikke.”

De seneste år har vi, til nogle jægeres stigende irritation, set en omsiggribende interesse for skydning ud over de klassiske afstande omkring den danske riffelprøves notoriske 100m. Vi har set hæderkronede tyske våbenproducenter som Sauer, der pludselig...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: