Foto: Aske Rif Torbensen

Fasanjagt kan – ligesom andejagt – være mange forskellige ting herhjemme. Den kan være det, som englænderne kalder rough shooting, hvor man er et par venner, der går igennem et par marker med en eller to hunde og skyder de fasaner, man får på vingerne. Man har måske ikke sat fasaner ud, men der plejer altid at være et par stykker, som er kommet til fra de tilstødende områder.

Fasanjagten kan også være en hønsejagt med stående hunde, som ofte er lidt større anlagte jagter, hvor et antal hundeførere sørger for det flotte hundearbejde, om det så er med engelske settere, tyske hønsehunde, pointere eller en anden race.

Endelig er der de stort anlagte gods- og herregårdsjagter med et større udtræk af apportører, klappere, medhjælpere og ikke mindst jægere. Her får man som deltagende skytte tildelt forskellige pladser i løbet af dagen, efterhånden som man bliver kørt ud til de forskellige såter.

Vi har i denne guide samlet tøj og udstyr, der vil klæde dig godt på til alle disse forskellige slags jagter, uanset om du skal på rough shooting med vennerne, eller du har købt dig en plads på (eller er blevet inviteret til) en af de store gods- eller...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: