Firmaet Schultz & Larsen har en lang tradition inden for jagt og skydning. I 1889 grundlagde Hans Christian Schultz et våbenværksted i Otterup og udviklede virksomheden i de følgende år. I 1894 begyndte man gradvist at bygge rifler på bestilling. Hans Schultz var en af landets førende konkurrenceskytter, der bl.a. deltog i de olympiske lege i London i 1908 og i Stockholm i 1912.  Samme år, som Hans Schultz var i London, fik en ung mand ved navn Niels Larsen af sin far foræret en ny konkurrenceriffel bygget af Hans Schultz. Niels Larsen blev en ligeså seriøs konkurrenceskytte som Hans Schultz. Også han var med til de olympiske lege i 1912, hvor han fik bronzemedalje i disciplinen frigevær. Otte år senere var han med ved legene i Antwerpen, hvor han vandt guldmedalje i 300 m. stående skydning med riffel og sølvmedalje i disciplinen frigevær. I 1924 fik han yderligere en bronzemedalje.

Ambassador føles helt rigtig, når man får den i hænderne. Modellen gav smag på mere.

Fra starten af deres bekendtskab i 1908 fik Niels Larsen en stadig tættere kontakt med Schultz og våbenproduktionen i Otterup. Så tæt, at han i 1916 giftede sig med Schultz’ datter Ellen.

I 1919 indgik Hans og Niels et kompagniskab og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: