Foto: Mads D. Jessen og Leica Camera AG

Jeg har i længere tid haft en bjergkikkert liggende: En Leica ER 3.5-14×42 med BDC-kliktårn og et ballistisk sigte, som de introducerede netop med deres ER-serie. I mine øjne en ideel kombination af letvægt, bred zoomrange og diverse analoge hjælpemidler i sigtet til at sætte kuglen i plet på længere afstande. Desværre gik der en rum tid, inden jeg fik bygget en riffel, der kunne matche mine ønsker om bjergjagt, og da jeg endelig kom i gang, eksperimenterede jeg også en del med forskellige typer ammunition og lange skud, så der blev klikket en del på tårnet.

Af en eller årsag begyndte klikkene at komme ud af trit, så der måtte laves et eftersyn, og kikkerten skulle forbi Leica. På firmaets hjemmeside finder du deres Support & Services, hvor blanketten for indlevering til reparation og eftersyn ligger, og hvor du også kan finde en vejledning i, hvordan den skal afsendes. Det er ganske ligetil med de obligatoriske data og info om selve produktet, men husk også at lave en gennemført beskrivelse af problemet med optikken. Du kan lige så godt få givet alle informationer om reparationen videre, så de på fabrikken kan lave eftersynet så nøjagtigt som muligt.

Skal du...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: