Foto: Vvvita, Barat Roland, Micha Weber, Menno Van Der Haven, Standa Riha, Pereotypole, Arnau Duran & Ales Krivec fra Shutterstock. 

Tito samlede Kroatien, Serbien, Montenegro, Makedonien, Kosovo og Slovenien efter 2. Verdenskrig. Indtil hans død i 1980 overskyggede han alt og alle – også på den internationale scene. Når han virkelig skulle imponere gæster udefra, blev man inviteret til hans residens ved søen Bled, som ligger i Sloveniens eneste Nationalpark. Tito var inkarneret jæger. Drømmer du om at gå i fodsporene på manden, der navigerede lige så hjemmevant på den internationale scene som i skovene omkring Bled, skal du tage med Jernej på jagt.

Jernej på vej.

Triglav

Indrømmet. Jeg er fuldstændig solgt til stanglakrids. Efter snart to år i Slovenien har jeg for længst overgivet mig betingelsesløst til Triglav, der er Sloveniens højeste bjerg. Ikke bare er det slovenernes nationalsymbol. Det er også blevet mit holdepunkt. Fra eget vindue, i det hus jeg bor i, hvor nærværende artikel skrives, kan jeg på en klar dag ved selvsyn konstatere, om der endnu ligger sne på toppen.

Utallige er de ture, bevæbnet med kikkert og kamera jeg har taget for at afvriste Triglav og det, der under et kaldes de...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: