Hvordan kan vi stå sammen om, at bekæmpe mårhunden? Det kan vi for eksempel med et Danmarksmesterskab i Mårhund. Det har i hvert fald resulteret i hundredevis af nedlagte mårhunde i 2020. Tilsammen har de 3 vindere af DM i Mårhund 2020 nedlagt hele 203 mårhunde. En imponerende indstats, der har krævet tålmodighed og ikke mindst hundredevis af timer.

Andy Nielsen, én af initiativtagerne til Danmarksmesterskabet i mårhund, udtaler: ’’Målet med dysten er at få gjort så stor en indsats mod mårhunden og vaskebjørnen som overhovedet muligt og vise, at vi jægere har viljen til at løse opgaven uden, at det behøver at drukne i den politiske syltekrukke’’.

DM i Mårhund har kåret 3 vindere i hvert kvartal og har slutteligt kåret en første, anden og tredje plads for hele 2020. Vinderne blev Morten Egtved Andersen med hele 72 stk., skarpt efterfulgt af Børge Høgh med 69 stk. og Kjeld Lautrup med 62 stk. Det skal nævnes, at jægeren Ruddi Larsen alene har formået at skyde mere end 100 stk., men ikke har deltaget i konkurrencen. En imponerende indsats fra alle, med et flot resultat. De 3 præmier, der har været på højkant: PARD NV008, Viper Flex skydestok og Sonic Nielsen dæmper.

Mit Jagtblad ønsker både initiativtagerne bag DM i Mårhund, samt vinderne og alle deltagerne stort tillykke, og tak for jeres indsats.

LÆS OGSÅ

Mårhundebestand sætter nye rekorder

Miljøstyrelsen bekræfter fund af mårhund på Sjælland