Foto: Betina Hastoft

4 personer

6 andebryster, vildand
2 tsk. salt
¼ tsk. peber
¼ tsk. stødt nelliker
1½ tsk. revet appelsinskal, usprøjtet
1 spsk. smør
12-16 tarteletter

Rødkålssalsa

½ rødkål
2 spsk. andefedt (evt. fra de stegte
andebryster)
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 moden mangofrugt
2 små æbler
salt og peber
1 dl rosiner
4 spsk. granatæblekerner
frisk timian

Rids skindet på andebrysterne uden at skære i kødet. Kom salt, peber, stødt nelliker og revet appelsinskal i en skål, og drys krydderblandingen på andebrysterne. Smelt 1 spsk. smør på en pande og steg andebrysterne i ca. 5 minutter på hver side ved middelvarme. Start med skindsiden, så skindet bliver sprødt. Tag ænderne af panden og lad dem hvile i 5-8 minutter på et skærebræt.

Rødkålssalsa: Skær rødkålen i kvarte, fjern stokken og snit kålen fint evt. på en mandolin. Smelt 2 spsk. andefedt i en gryde med kanelstang og stjerneanis. Tilsæt snittet rødkål og rist den i ca. 6 minutter under omrøring. Skræl mangofrugten, fjern stenen og skær mangokødet i tynde skiver. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver. Fjern kanelstang og stjerneanis fra rødkålen og tilsæt mango, æbler, rosiner og granatæblekerner. Smag rødkålssalsaen til med hakket timian, salt og peber.

Lun tarteletterne efter anvisning på pakken og anret med rødkålssalsa og skiver af julestegt andebryst. Pynt med hakket timian og server evt med lidt brun julesovs!

Tar tar – det er let!

Tarteletterne er nemme at servere til julefrokost eller jagt og oplagt til den store julebuffet for mange sultne jægere.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: