Moderne teknik og gamle traditioner præger Kahles

De klassiske sigtekikkerter fra østrigske Kahles holder fast i konceptet med enkelthed, funktionalitet og høj kvalitet. Portræt af en klassiker.

Foto Andy Brückner

Der er nu et eller andet over kvalitetsudstyr med en lang historie. Det gælder også for den østrigske producent af sigtekikkerter Kahles. Kikkerterne, der i mange år har været populære blandt danske jægere, håndlaves stadig lige uden for Wien og er stadig teknisk og optisk i europæisk topklasse.

Kahles´ langdistancesigte K525i. En fristelse for de fleste jægere og sportsskytter.

Det hele begyndte i 1898, og allerede i 1903 kunne Kahles præsentere en verdensnyhed i form af en sigtekikkert med kuglebane-kompensator. Senere var Kahles blandt andet først med vandtætte sigtekikkerter, variable sigtekikkerter og i 1973 serieproduktion af multicoated jagtoptik.

Siden har den østrigske producent holdt fast i pladsen som en af Europas førende producenter af kvalitets sigtekikkerter, og produktionen foregår i dag i landsbyen Guntramsdorf lige uden for Wien. Her byggede man i 2012 en helt ny fabrik til Kahles´ 70 medarbejdere, og her producerer Kahles også optik til sportsskytter.

Kahles´ jagtsortiment adskiller sig fra de fleste andre producenter ved...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: